Thursday, June 25, 2009

~TRANSFORMERS~

Hari ini sgt gembira kerana telah berjaya membeli tiket utk hari sabtu..haha..wlupun masa beli tu masih byk lagi seat yg kosong tapi utk selamat beli la awal2...nant x payah nak berebut beratur panjang2..last2 sampai turn aku 'dik, tinggal seat depan je'..x suka keadaan sebegitu..

Filem: Transformers-Revenge Of The Fallen-
Hari: Sabtu
Tarikh: 27 Jun 2009
Tempat: GSC Dataran Pahlawan Melaka


Sebelum itu ada cerita sedikit tntg tiket wyg ni..nak juga cerita kat cni sebab sakit hati dengan persoalan yg x munasabah oleh org yg jual tiket tu......

Aku: Transformers utk hari sabtu ni yea
Penjual tiket: ok..berapa org?
Aku: 5 org..4 dewasa 1 kanak2
Penjual tiket: Yg kanak2 tu umur berapa thn?
Aku: Darjah 6(12 Tahun)
Penjual tiket: Badan dia besar x?
Aku: *sedikit terperanjat* kenapa pulak?
Penjual tiket: klu badan besar takut x leh masuk..


eh..pahal pulak la kan kene mengena besar ke kecik ke nak masuk wyg?x kan klu kanak2 tu saiz besar nak juga kena ikut harga org dewasa? xlogik betul la!!kanak2 kan dah kate bawah 12 tahun dan ke bawah..padahal saiz kerusi stil sama..x de pun kan utk kanak2 kerusi kecik org dewasa kerusi besar..aku mmg x kan byr harga utk org dewasa la kan..banyak songeh ko..*geram*
Habis, klu budak tu tingkatan 3 tapi badan dia kecik boleh la dapat harga kanak2..cam gituker?
Ataupun klu citer tu utk 18 thn ke atas, tapi klu budak tu bawah 18 thn n badan besar boleh masukla yea?kan?kan?kan? dah tentu la de sebab kenapa cerita tu 18 thn ke atas n budak bawah 18 stil juga x leh msk...

DUSH DUSH DUSH<--- utk penjual tiket tu..rasakan!!




Tapi semua itu adalah rungutan dlm hati je..

6 comment:

zaidindangdong said...

buk3x dam dum ...that one is for the counter guy...
who is another one ...4 adult ( hajar,diyana,amir,and....?)
..plan to watch this weekend also..but still not yet buy tic..
-OPTIMUS PRIME-

Siti Hajar said...

rfah..kanak2 itu adalah encha..
beli cepat, kl x mcm melaka..tiket slalu sgt sold out

Fiqah said...

kecian kiter..sampai luper kat kite..wuwuwuwu..

zaidindangdong said...

x lupa lah...yang kanak2 tu dah tau encah..cuma yang dewasa tu x anga x tau siapa lg sorang..rupanya..rfah..

zaidindangdong said...

x lupa lah enca..yg kana2 tu anaga dah tau enca..cuma yg dewasa anga x tau siapa lagi sorang

Fiqah said...

bape kali nak ckp...(^^)