Sunday, February 7, 2010

~ kawen..kawen..kawen.. ~

Apa nak tulis eh..mcm byk benda nak cerita tapi x de idea...
ok, wedding ticker tu dah mula menakutkan saya..dulu masa x jadi wat bulan 3 tangguh ke bulan 5..saya rasa lama sgt 8 bulan nak tggu..skang dah tgl 3 bulan ++..oooohh..byk lagi yg x buat..hehe..

~mula dgn hantran..
konon nak diy, tgk dlm majalah mcm senang je wat hiasan semua tu. bila time wat sendiri, barula tau susah juga nak gubah klu org memang x de bakat kreatif ni.. Skang ni, baru la ada nmpk skit hantaran tu..saya x reti nak hias2 n x suka yg serabut2..so, mine simple je..letak bunga n hias dgn rama2..tu pun dah kurangkan dulang hantran..b4 ni nak wat 9-11, x jadi..tukar 7-9..pas tu, saya pk2 balik, x nak membazir n x nak budget terlebih..dulang dikurangkan sekali lagi, 5-7..

me to him
1.sirih junjung
2.perfume
3.baju melayu
4.sejadah
5.coklat
6.baju kemeja+seluar
7. ***** (^^)

him to me
1.sirih junjung
2.hantaran+gelang
3.jam
4.baju kurung
5.perfume

mas kawen suruh dia pegang..x payah ada dulang.. dlm kepala dah ada cara mcmana nak hias tempat letak hantaran sb kitaorg x pakai dulang yg digunakan utk mengangkat tu..susah nak explain kat cni..nant tgu la yek..:)

~baju nikah
fuhhh..baru hantar kat tailor khamis lepas..tu pun sb dah kena sound dgn akak opis..hehe..katanya, g hantar cepat2..kang tailor x nak buat..mana nak carik tailor lain.. hujung bulan 3 baru dapat baju..baju melayu tunang pun dah hantar kat tailor

~borang2 kawen
dlm proses..baru amik borang kat jaim. nak setle kan ujian HIV bulan 3 nant..

~kad kawen
hah..ni nak kena setle bulan ni juga..pening2......

~photographer
yg ni x dpt lagi utk rumah belah suami nant..pening2..sb b4 dah book apis utk 26.6 tapi tukar tarikh ke 10.7..time tu pulak apis dah booking flight dari 5-13 julai..so, nak x nak kena carik photog lain.....

~baju family
dah beli..tapi baru baju utk nikah..masa sanding, nant my sis n twin cari kat kl..

tu je la kot wat masa ni..
nant update lagik..:)


peneman ku waktu g keje..
yg purple tu saya n yg merah tu my honey..(~^)


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

n sedikit gmbr hantaran saya..actually hantaran ni blm siap lagi..ni baru testing2 wat hanataran..

gmbr bunga dulu......
.
.
.

5 comment:

zaidindangdong said...

woit..apesal tunjuk awal2 x surprice arr

Siti Hajar said...

sikit je tur..x abis wat lagi..

^^miszdeana^^ said...

hye awk!!I follow u as a B2B..jomla follow me!!Eh awk..bnga sma mcm bnga ktela,awk pye wrna ptih..sy pye wrna krim..Ngee...:)

Azi3 said...

hajar wedding u bpe hari bulan.. infrom cpt tau...

Siti Hajar said...

miszdeana~mest follow..sama warne?hiks...:)

azie~21.5 nikah..22.5 sanding..nant hajar kirim kan kad..(^^)