Tuesday, February 15, 2011

~ Kursus Peneman ~

14.2 hari tu g kursus peneman..
kursus ni utk para2 suami nant masa isteri bersalin boleh temankan isteri dlm labour room..

wlupon ade juga yg x g kursus ni masa bersalin suami boleh temankan (bergantung pd nurse @ doc),
tapi disebabkan ade masa n kesempatan, so sy n suami pegila..:)

pg2 dgr ceramah pasal peneman.. pastu ceramah susu ibu.. pastu g lawat wad..
masa masuk dlm labour room tu mcm terbayang2 dlm kepala saya atas katil tu tgh nak bersalin..
wuaaaa....takut..

hari2 ckp dgn husband, takut nak bersalin..

skang ni berdebar2 je..
yela mggu ni dah 36 minggu..
bersalin tu pasti cuma masa, keadaan, tempat x tau mcmane..
hehe..

barang2 dah ready dlm beg, cuma adela skit2 lagi..
4 weeks to go....
jom get ready...(^^)

6 comment:

^nanie^ said...

aduss..da xlame tuh..kite pon da tbayang2 cane la sakit bsalin tuh..org ckp 1 cm = 1 jam..klu senggugut boleh la mkn ubat panadol menstrual yg wane pink tu..klu sakit bsalin?tahan sajork..huhu

~nurulaieda~ said...

alamak kne tgok lbour room trus ke?? mcm tkot la plak nk g ksus peneman ni.. now bru 34 weeks.. tp ank sulung org kte sllu kua awal... awl 2mgu..pe2 pn gd luck hajar..

MyRule said...

I dulu siap daftar utk kelas peneman ni kat spital melaka. Tapi x sempat.. baby kuar awal sebulan. Terus gi private..heheh

Atiqah Adnan said...

hajar bersalin dimana?
kalau boleh nak juga suami temankan.. hee~

Siti Hajar said...

nanie~biasa anak sulong org kate 1cm=1jam.. so klu 10 cm x ke 10 jam..nak menahan sakit tu..eii..ngeri bygkan..

nurul~pg2 bg ceramah dulu..pas tu baru g labour room.. tunjuk wad sume.. bersalin hosp melaka juga eh?

myrule~kirenya u bersalin masa 36 mggu la eh? private kat melaka juga ke?

atiqah~hosp melaka..:) rsnye hosp melaka je kot yg wat kursus ni.. klu hosp gomen lain rsnye x de.. boleh je husband temankan..x yah susah2 g kursus..

~aiedajimmy~ said...

yup sptal mlke.... due 29 mac.. tkot bby kua awal dr trkh tu je. he2.. skrgni da 34w x buking lg trkh ksus tu