Friday, March 5, 2010

~ sakit hati!!! ~

update kilat...

baju nikah saya dah siap..cantik..cuma...

ada kena kecikkan skit kat bhgn ketiak tu..
ada manik2 yg tercabut!!!!
manik2 tula yg mahal..tukang jahit tu mkn ke manik2 tu????
buat sup ayam kot...
nmpkla benang2 putih tu terburai2 here n there..
x suka....
tapi nak wat mcmne?
x kan nak suruh amoi tu carik manik2 yg hilang tu kan........!!!!

baju melayu nikah pun dah siap...kemas cuma....

kena kecikkan juga baju tu..besar sgt..nmpk gelebeh..
tunang x suka....!!!
yg paling mencik adalah...
sulam dgn kaler yg diminta adalah sama sekali x sama..
jauhhhhhhhhhh sgt3..
tenggelam warna sulam tu..hate very2 much!!!!

biasalah,saya mest komplen..apa yg tailor tu boleh buat???
kurangkan harga jela..
sgt menyampah pada org yg buat sulam tu..sgt mencik...sgt jahat....sgt x puas hati....

nasib baik ada sampin yg boleh cover..klu x, memang saya suruh juga cari warne sulam tu..

nasihat dr sy....

klu rasa2 warna sulam tu rare sgt atau takut warna yg korang minta tu x menjadi..
pe kate, korg g beli benang sulam and bagi kat tukang jahit..
end of story..nant x menangis jadi kes mcm saya ni...
~kenapa la x terpk idea ni masa tu....wuaaaaaa~

lagi satu hal..g kedai wat kad kawen..
sgt menyampah dgn tokey tu..
layan mcm aku x de duit je...
mentang la aku tanya harga yg plg murah kan...
mentangla aku nak guna design aku sendiri..

dia memang boleh buat mcmana yg saya nak..tp disebabkan sakit hati ni, tak kuasa la kan..
blah dari ctu..

aku sgp carik kedai lain yg boleh wat..kedai ko?aku x heran!!!!


~haha..ni adalah entry x puas hati..disebabkan kesemuanya berlaku dlm satu hari..jadi semuanya mcm berjangkit2....jadi saya terlebih emosi pulak..~

x sempat nak jumpa kak wiwin..ahad ni baru jumpa..
excited nak tgk baju purple..
sampai termimpi2 pasal baju tu..
tapi kombinasi kaler sgt x cantik..purple n kuning...???

harap2, realitinya cantik..:)
supaya terubat hati yg sakit hati ni...

5 comment:

Lekir said...

relaks la... jgn marah2.. nanti masa bersanding muka berkedut

aNoi said...

Salam,

Awak nk tanya tempah baju melayu tue kat mane? :)

Anonymous said...

Hye,
Awk nak tempah kad kawin kat mane?sy pun design kad kawin sendiri,hntr print sendiri kat kedai printing area jln pasar..survey byk gak kedai,last2 dpt yg paling murah 40sen sekeping..saiz standard kad yg pnjg tue..kulit die bg paper glossy..paper dlm die bg kaler ikut tema kad kite..dah siap pun..ok gak laa..puas hati..sy print 1400kpg..then die bg extra free lbh kurg 200 kpg...

k|ree said...

sabar dear....biasa la...kekadang tue, mmg susah nak dapat bnda yg menepati cita rasa kita kan...?

Siti Hajar said...

lekir~x marah dah..:) hari tu je hangin skit..hehe

anoi~takut la nak sebut nama kedai tu..tapi kedai kat area hang tuah mall..satu2 deret dgn kedai printing..

anonmy~ka kawen dah setle hari ahad tu..:) dapat 35 sen sekeping..


kiree~hiks..dah ok dah ni..sekejap je marahnye..:)