Wednesday, September 16, 2009

~Good News~

Saya ada berita gembira nak share dgn korang..

Firstly, tunang saya dapat tukar ke Melaka..yeay!!! Sabtu lepas dapat tau. Rupa2nya dia dah tau lama dah..dlm sebulan tapi dia rahsiakan..konon2 nak wat suprise..tapi x jadi..hehe :)
Dan bertambah excited lagi tunang saya dpt keje normal..tak de lagi keje shift..Sepatutnya 15 hb ni dia dah start keje cni tapi bos kat Johor minta tangguh sampai ujung bulan.. 1.10 baru start keje kat Melaka. Jadi raya pertama tunang saya kena keje kat Johor..hehe..sian dia..

Kedua, permohonan saya utk g kursus anjuran FIP telah termakbul..Syukur Alhamdulillah.. Start masuk 1.10 dan kursus selama 6 bulan.

So, klu 6 bulan maknanya 31.3.2010 baru habis kursus.. Hmmm..saya rancang kawen 5.3.2010.. Jadi saya ada dua pilihan, tangguhkan majlis ke awal bulan 4 atau saya kawen juga 5.3 tu.. Ape2 pun saya nak call dulu org yg uruskan kursus ni..nak tanya boleh x amik cuti nant..*nak juga tu kawen bulan 3*

Ketiga, kete saya InsyaAllah dapat minggu ni..maknanya sebelum raya.. Tapi yg x bestnya, saya dpt kaler hitamm..:(
x berapa excited sebab? ayah saya pun kaler hitam.. dah la keta pun sama brand..kaler pun sama.. Boleh je klu nak tgu kaler yg saya nak, tapi kena tgu pas raya.. Memikirkan keadaan nak raya nant susah nak bergerak sebab ada satu kete je, jadi saya pun amik juga.. wuaaaa..x pat kaler purple sayaa......T_T
Tapi dah wat perjanjian dgn agen proton tu, klu kete x dapat gak sebelum raya ni..saya cancel jek.. Saya tgu je kete purple saya tu..

ok tu je..(^^)

5 comment:

k|ree said...

syok nye...kita nye hubby to be..keje shift...sedih sgt..asik minta, suh cari keje lain je..ssh la juga..hurmm...

MyRule said...

bestnyer...dapat keja kat melaka..

nak keja kat melaka gak..uhuhuuh

padelito said...

tahniah2...ur future hubby dpt transfer ke melaka

ajar!!!
samat ari raye

lia akma said...

wah..hajar..rezeki btmbah2..tahniah..moga lebih lagi di masa akan dtg..=)

selamat hari raya..maaf zahir batin..=)

Siti Hajar said...

kiree~jgn sedih..nant ada rezeki dptla tu keje normal:)

myrule~jom, pakat ramai2 keje kat melaka..hehe

padelito~thanx..ko pun, slamt hari raya.. (^^)

lia akma~tima kasih..selamat hari raya juga ;p