Tuesday, December 8, 2009

~ Service kete n JJ Baru ~

2,3 hari ni sgt sibuk..

Pagi td g servis kete. 2nd sevice.. service kali ni yg saya g lagi bagus dari 1st service ari tu.. Sb hari tu saya g service kat batu berendam (caw.proton service), agen kete saya tu la yg promote tmpt ni. Yg saya g hari ni ialah service center proton(bukan caw. Memang proton punya..setiap negeri ada satu service center).. Yg ni pun saya tau sb proton i-care inform kat saya. Dia kata lagi bagus g service kat center sb nant bila timbul masalah nak claim waranty, biasanya caw.proton ni x nak amik sb x nak tanggung risiko. So last2 nant, caw ni tolak juga kete kat center.. So, klu x nak jadi masalah..terus service je kat center..
* hanya makluman nak di kongsi bersama.....

Takat ni kete saya x de masalah..cuma pernah sekali enjin x nak hidup.. Nasib baik masa tu kat rumah..watnya kena kat tgh jln @ highway..maunya kelam kabut.. Abah saya cal proton i-care, so technican dia dtg..godek2 apa ntah, n akhirnya start juga kete tu..katanya seting ada lari skit..ekkk..boleh eh mcm tu?saya ni bukan tau sgt pasal kete.. hehe.. En.technican ni la yg inform pasal service center ni..klu x, saya pun x tau..

Alhamdulillah, pas tu x de lagi berlaku kejadian mcm tu..Cuma skang ni kena maintain jaga kete.. Sayang wooo kete saya ni..maklumla, kete first kan.. nak simpan duit beli kete besar skit...(^^)

Otw alik, jumpa la sign board BAIKKK punya.. Haha..saya sebagai wanita memang teruja nampak benda ni.. JAYA JUSCO baru akan buka pada 17 DISEMBER ni..Yuhooo...Memang x sabar dah nak g tgk.. Tapi konpem, mest jln jem nant.. Boleh la beli barang hantaran utk tunang.......


3 comment:

NurulShigim said...

wah...itu sis dpt ngk signboard jj...dah teruja! sy yg kt muar ni, lg amat teruja...bestnye....wah,best..best ni...WAJIB pergi..thanks ur information :-)

keireen said...

aku sangat SUKA jj!!

~fiqah~ said...

huh sapew yg teman diew...(~~)