Wednesday, August 5, 2009

~Honeymoon~

Yeaa..topik paling besh skali..haks~

Adala juga bincang2 dgn tunang nak g honeymoon kat mana..skang ni pikir nak save bajet jek. Sebab lepas kawen byk nak kena guna duit.. Dengan hutang yg segala mcm nak byr.. Dah borak2 tu, aku ingat nak g pd.. Dekat skit dgn melaka, drive pun x jauh.. Leh amik hotel yg best2 *nak 5 stars hotel*. Pastu g main air laut, naik bot..main banana boat..diving..*kemaruk naik banana boat sebab baru sekali je pernah rasa*.. Tapi nak main banana boat kena ramai2 baru best.. Klu takat 2 org..hmmmm..x syok..

Pastu si tunang memberi cadangan g sunway lagoon..sebab ape?saya n tunang suka betul bab2 main air terutama g tmn tema air.. Tapi saya ckpla dgn tunang 'org honeymoon biasa g tepi laut, cameron highland ke, nak romantik..yg kita g sunway lagoon pulak'.. Hehe..cam klakar pun ada juga.. Nant org tanya, 'Hajar, honeymoon g mana?' ..Mau tergagap2 nak menjawab..:)

Skang ni belum decide lagi nak g mana. Nak g langkawi sebab x pernah lagi g sana. Nak g sabah, kena pk 2-3 kali sebab g cna bukan murah. Nak g luar dari malaysia cam Thailand or Indonesia takut pulak. Thailand n Indonesia ni mcm2 masalah ada. Buatnye hotel yg aku duk tu kena bom, mimpi ngeri la jwbnyer. Ditambah lagi dgn wabak selsema babi *semoga wabak ini cepat2 ilang* rasa lebih baik x yah honeymoon dulu.

Korang yg bakal2 kawen ni, g honeymoon kat mana?(^^)


11 comment:

k|ree said...

kita,insya Allah nak gi cameron highlands,lumut atau fraser hills...tgh pikir lg.. :)

Love Lavendar said...

me n tunang plan nk g Langkawi.. hehehe.. PD dh selalu sbb tunang dok sne...klu nk honeymoon kt PD, dok kat avilion mmg best...water chalet..mmg sesuai utk honeymoon. hehehe.. tunang u wat lawak je la nk honeymoon kt sunway lagoon... tu tggu je beranak pinak br bwk ye...hihihi

Siti Hajar said...

kiree~bestnye..g cameron la..sejukkk..

love lavendar~tunang saya x wat lawak..dia serius..hehe..tapi memang kitaorg plan nak g sana lepas kawen..maybe lepas honeymoon

Love Lavendar said...

hajar >> sunway lagoon every year sy g...rasenye xde pape yg menarik pn kt sne... just main air, n permainan die je...balik ari pn dh ok...skrg xtaulah bepe byrn msk skrg...makin lama dh makin mahal..this year je lum g lagi...hehehe

lynadabesh said...

saye pon xtau nak p mane...plan nak p pd(jimat sbb dok sbn)@melaka@genting @ langkawi..tp xdecide lg nak p mane...mayb genting kot...br sejukkkkkk...sye kawin mayb cuti sek bln 3/2010

Siti Hajar said...

love lavendar~sebab saya baru g skali..masih x puas lagi nak main2..hehe

lynadabesh~genting pun ok..sejukk, tu yg best..:)
tapi melaka lagi best..hehe

puan punyer said...

hehehe... jgn luper book bilik ngan sayer yer

D'Splendeur Group said...

Hajar,refer ur email ye.i dah bg quot kt c2.
http://dsplendeur.blogspot.com

lynadabesh said...

hajar kalo nak tgk pakej utk honeymoon leh contact akak sayer....survey dulu cari yang murah dan terbaek kan....hehehehe(http://apaceritadunia.blogspot.com)

Sarinah said...

kalau suka laut, kenapa tak honeymoon kat pulau jer? puas sb mcm2 boleh buat kat laut tu. Mana2 pulau kat Malaysia pun ok. nak snorkelling pun blh.

f a r said...

stuju ng sarinah, pulau sgt indah kat m'sia nih..x pyh bajet beso..p je p.pangkor, tioman,kapas, langkawi..perhentian..m'sia mcm2 ada woo..kalu ade bajet lg..amek honeymoon suite..special woo..tahniah diucapkan kpd bkl2 pengantin..sy pon! :)