Wednesday, July 29, 2009

~Another Bridal House~

Semalam telah berjaya survey satu butik pengantin. Sebenarnya nak g survey banyak2, tapi kesuntukan masa. Yang ni pun survey butik paling dekat dgn rumah. Lets review...

Butik D' Splendeur
http://dsplendeur.blogspot.com/
No 6-1, Jalan TMS 8
Taman Tanjung Minyak Setia
75250 Melaka

Tasha ~ 012-267 7885

Pakej A RM1000++
~sepasang baju bersanding L/P
~aksesori & bunga tgn
~tudung@layah
~1x makeup
~pelamin

Pakej B RM1500++
~sepasang baju bersanding L/P
~sepasang baju berinai
~3 persalinan
~aksesori & bunga tgn
~tudung@layah
~1x makeup
~pelamin

Pakej C RM1800++
~sepasang baju bersanding L/P *terkini*
~sepasang baju berinai
~aksesori & bunga tgn
~tudung@layah
~2x makeup
~pelamin fresh flower

Pakej D RM3000++
~sepasang baju bersanding L/P *terkini*
~sepasang baju berinai
~4 persalinan
~aksesori & bunga tgn
~tudung@layah
~3x makeup
~pelamin fresh flower
~arch
~alas nikah+set merenjis

Masa saya g ni, owner dia x de. Jadi saya jumpa pembantu dia je. X taula pelamin yang saya mahu boleh buat atau tidak..:) Tapi baju2 yang saya lihat masih x banyak n baju warne purple tak de pun kat ctu *yang ada songket x silap saya* tapi baju2 beliau boleh dikategorikan cantik juga. But her assistant said 'baju bagitau nak mcmane, owner boleh carikan sebab dia ada lagi satu butik kat kl'..Dia pun ckp baju2 diaorg x lah old fesyen sebab ikut peredaran di KL..(^^)
Dan satu lagi, butik ni juga menyediakan khidmat photographer *katanya masa shooting outdoor leh naik bot g pulau untuk tgkp gmbar..menarik kan?*
Silalah lihat blog beliau untuk contoh2 pelamin..


Oh ya, gambar di bawah ini sebenarnya nak letak kat entry yang lepas.. Tapi terlupa.

Baju dari Wiwin

Cantik kan?masa tgk baju ni tetiba rasa time tu juga nak tukar warne tema..hehe.. Tapi, whatever happen, purple, ungu, violet are always my crazy favourite..(~.^)

Ni alamat akak Wiwin
No.27, Tingkat 2
Jalan Laksamana
75000 Melaka
o19-659 1253
avivadiva_win@yahoo.com

3 comment:

ErriNa said...

Wahh..rajin btul awak g survey eh... thankz la sanggup kongsi info.. saya ni nak g survey tak jugak g..blh tahan la harga Dsplendeur tu.. pelamin terbaru trend skrg ada tak ek?

Siti Hajar said...

errina~x taula..saya x jumpa owner dia..yg ni harga dlm pakej..klu berminat, leh call owner tu tanya:)

dsplendeur wedding gallery said...

Salam Siti Hajar, thx kunjungi galery kami. Ni ada deko English for pelamin yang terbaru kami buat. silalah http://dsplendeur.blogspot.com.