Tuesday, July 7, 2009

~Kereta oh Kereta~

Dah setahun lebih saya ada lesen kete tapi masih juga takut nak bawa kete..haha..klu takat hantar adik g sekolah saya boleh on je..tapi klu g jauh2..huiihhh..nak lak tu sorg2?? slalu g mesti kena ada teman..tadi baru jap mak minta tolong g pjbt pos renew insurans..dlm kepala otak dah pikir mcmane nak parking nant?satu lagi kelemahan saya..takut x de parking..takut juga bila dah parking, x reti nak kuar*lebih2 lagi klu time tu byk gile kete*..haha..dan di pjbt pos tadi saya dengan sesuka hatinya parking ikut stail saya..amik space sampai dua kete boleh muat..kadang2 mak saya jadi mangsa kena temankan aku g mane2, tapi bukan saya yg bawa kete..mak yg bawa..hehe..punyalah malas nak bawa..
Dan hingga kini aku tidak berani bawa kete masuk jln kecik2..g pjbt pos tadi sanggup ikut jln jauh wlupun ada jln shortcut tapi jln kecik..

Pernah juga rasa trauma bile bawa kete sebab kelalaian n kecuaian sendiri..menggigil jap masa tu..takut beb..klu terjadi perkara yg tidak diingini..*Ya Allah, jauhkanlah*..selalu dah berpesan kepada diri sendiri 'hajar, bawa elok2..pedulik apa org nak kate..'

Bila kuar dgn tunang, aku mulalah jadi 'radio rosak':)..sebab lelaki klu bawa kete, buat saya seram sejuk..mereka ini suka bawa kete dekat2 dengan kete depan, kang klu dah tercium kete depan baru tau..pastu suka x sabar klu kete depan lambat n seboleh2 nye nak potong belah kiri*x ke naya tu*..(ada juga kes-kete belakang bawa laju2 sampai dekat sgt dgn kete, pastu dgn x sabarnya memotong tapi akhirnya dia benti kat depan tu je..huargh...sakit jiwa mental ..x boleh sabar skit ke?)

Hmm..mcm2 perangai ada kan..itulah manusia *termasuk diri ini skali*..

Cuma sekarang ni saya masih tidak mempunyai kereta..masih dalam mengumpul duit utk beli kete tapi masih x tau nak beli kete ape..myvi ataupun persona?proton or perodua?hmm..pernah baca kat tenet dulu, diaorg komen 'myvi ni hanya sesuai utk perempuan shj..' bagi saya x relevan..sebab ape?bergantung kepada individu masing2..klu lelaki tu dah minat myvi, biarlah dia beli myvi tu..sama juga dgn hal 'cincin emas @ cincin emas putih'..bila beli emas putih org cakap "kenapa x beli emas?" "emas putih kan x de value" "nant nak gadai cincin dah x boleh.." Biasanya org2 lama ni suka emas sebab diaorg fikir senang nak gadai n ada value

dan aku terfikirkan jawapan2 ini..haha *ketawa jahat*

1)dah saya suka n minat emas putih..nant anak makcik kawen suruh dia beli cincin emas berkarat2 yee..
2)tumpang tanya 'jari sape yg nak disarungkan cincin tu?jari saya ke jari anak makcik?'
3)hmm..masa beli cincin tu, rasanya x pinjam duit makcik kan..jadi pedulik la nak cincin emas putih pun..
4)klu time nak gadai cincin emas putih tu nant x boleh, so yg menyesal pun diri sendiri..bukan makcik kan..kan..

Tapi bukan bermaksud saya x suka emas..cume soalan2 itu membuatkan sedikit sakit hati..kawen mgkn nak cincin emas ataupun gelang emas :)..






5 comment:

Blackroses said...

nice to see..... hehehe...mohon exchange link ya..

Siti Hajar said...

boleh2..(^^)

Hani said...

haihai..salam ziarah

azie said...

hyee.. saya dah singah ker blog u.. tq

colourlicious said...

perlukan khidmat jurugambar?
kami mengalu-alukan anda untuk melayari web kami http://colourliciousphotography.blogspot.com untuk lebih lanjut.

kami sedang mengadakan promotion dan kami juga menyediakan pakej ekonomi tetapi amat berkualiti.
thanks.