Sunday, July 26, 2009

~Pameran Pengantin~

Ok..saya dah g pameran pengantin..walaupun x banyak butik2 n photographer, masih boleh lagi membuat pilihan. Kat cni, saya nak share sedikit info.

1)Mentari Kreatif
Ni pakej yg saya rasa sesuai dgn bajet saya, dia x bagi pemplet, jadi saya terpaksa tulis kat kertas supaya x lupa.
i-RM 1250
~pakaian sanding L/P
~1x makeup
~pelamin wrought iron (2 tiang)
~aksesori
tambahan jika
+RM200 utk makeup nikah n aksesori
+RM450 utk pelamin wrought iron 4 tiang
+RM400~RM450 utk kerusi mawi
+RM100 utk bunga tgn fresh flower

ii-RM 700 <-- yang ni saya tanya utk majlis bertandang
~pakaian sanding L/P
~ aksesori
~1x makeup
tambahan jika
+RM 700 utk pelamin

ini adalah contoh pelamin mentari kreatif


p/s: klu mahu backdrop yg mcm itu, kena tambah lagi duit yee..


ini contoh pelamin 4 tiang


2)ZNT Art n Decor
i-RM 1050
~pakaian sanding L/P
~1x makeup
~aksesori
~payung, kipas, bantal, bunga tgn
~pintu gerbang
~pelamin

ii-RM1650
~2 pakaian sanding songket/lace L/P
~3 persalinan P
~5x makeup
~aksesori
~payung, kipas, bantal, bunga tgn
~pintu gerbang
~pelamin

iii-RM2850
~2 pakaian sanding songket/lace L/P
~4 persalinan P
~6x makeup
~aksesori
~payung, kipas, bantal, bunga tgn
~set merenjis
~pintu gerbang
~pelamin
~jurugambar

iv-nikah RM450
~pakaian nikah lace L/P
~1x makeup
~aksesori
~bantal nikah

v-bertandang RM550
~pakaian songket/lace L/P
~1x makeup
~aksesori
~payung, kipas, bunga tgn

3)Cintahati Boutique
i-RM1500
~pakaian sanding L/P
~1x makeup
~aksesori
~bantal nikah
~kot n gown

ii-RM2500
~pakaian sanding L/P
~pakaian berinai
~6 pasang persalinan
~3x makeup
~aksesori
~payung, kipas, bantal, bunga tgn
~pintu gerbang
~pelamin (pahar n renjis)
~kot n gown

contoh pelamin dari cintahati boutique

4)Wiwin
Yang ni saya x sempat nak tulis pakej dia..saya just tanya harga pakej yang saya nak shj. Dan saya dapat ini
i-RM2000
~pakaian sanding L/P
~2x makeup
~aksesori
~payung, bunga tgn, bantal nikah
~pelamin
tambahan jika
+RM100 utk bunga tgn fresh flower
*nak jimat akak tu kate, buat sendiri*

ii-RM1000 <-- yang ni saya tanya utk majlis bertandang
~pakaian sanding L/P
~aksesori
~pelamin *sama mcm pelamin cintahati boutique*

Ni alamat akak Wiwin
No.27, Tingkat 2
Jalan Laksamana
75000 Melaka
o19-659 1253
avivadiva_win@yahoo.com

Sebelum ni memang jatuh cinta dgn mentari kreatif tapi dia hanya menyediakan pelamin wrought iron shj..n saya pulak nak pelamin yg kotak2 tu*yg warne putih*.. Jadi saya beralih arah ke Wiwin pulak. Akak ni makeup pun saya tgk cantik. :)
Saya mahu pelamin seperti ini :-




Ya..saya mahu pelamin seperti di atas..hehe..sungguh cantik. Akak Wiwin kata boleh buat dan saya sgt teruja.. Cuma klu guna kerusi mawi itu x tau sama ada available ataupun kena tmbah duit lagi. Disebabkan saya nak pelaim seperti itulah, harganya jadi RM2000. Jika tidah harga pakej ialah RM2500*ini kerana saya tidak ada malam berinai n saya tidak mahu acara tukar baju*.



Sedikit lagi gambar semasa di sana......

yang ni znt art decor x silap saya


minah dari luar negara, agakya terpesona melihat budaya disini


minah dari melaka..huiks~

entry sebelum ni saya wat pasal butik andaman juga..
check disini

26 comment:

kiree said...

hi hajar...
nie kat kotamas kan..?
before nie punya kita dah pergi..
tapi kan, cam lagi banyak lagi je..
:)
tapi kan, rasa cam mentari kreatif tue..agak mahal..

Siti Hajar said...

ha'ah..kat depan jj..maksud kiree yg sebelum ni bulan 2 hari tu ke yg lagi banyak?
itulah, bile dah survey mentari kreatif tu memang mahal..harga x boleh nak nego..apa yg ada dlm pakej itulah yg kena amik.. xleh nak kurang..harga boleh up lagi banyak tapi x leh kurang dari tuuu...ngee~

Siti Hajar said...

ohh..ada lagi dlm 2-3 butik tapi saya mls nak tulis kat cni..hehe..

adeia-lurun said...

mentari kreatif 2 mcm bagos jer...znt y darling ngasri amik 2 pon lg murh...akak pn g gk kotamas smlm, svey2 utk mjlis bln 11 ni..aritu g butik mentari kat tmn cmpaka pkerje die cam bagus jer...2 y jd tawar ati gn mntari.hrga pn xleh runding..hajar try p tgk kt astanacindai..hrga ok gk...pkej die kt dpat bj baru utk snding..

kiree said...

siti hajar - tak ingat la bulan pe..tapi, kali nie macam lagi banyak je...memang mahal la..make up memang lawa..tapi,penah juga dengar kata..staff de belagak sket..cam pilih bulu la..
penah tengok singgahsana..akak tue cam okie jg..tak try tgk ke..?kedai de kat area astana moda - jakel tue..

Siti Hajar said...

adeia-lurun~yeke pekerja dia mcm tu?saya pernah tgk pelamin dia dulu tu yg mcm berkenan je nak amik.tapi bila fah g semlm cam tawar hati pulak
kiree~rasa mcm pernah dgr andaman tu.ni baru nak g survey2 cari butik.dekat rambai utama ada satu butik ni, nmpk dari tgkap mcm cute jek pelamin dia..:)

k|ree said...

siti hajar - okie gudluck ye dalam pencarian anda..
pikir betul2 tau...dah okie..baru deposit duit..
takut nyesal nanti...:)

azie said...

astana cindai??? arghhh TIDAkkkKKK dulu saya make oleh astana cindai... buRUKkkkKKK jgn hajar kecewa awk nnti.. saya tunang pakai asatana cindai dulu.. branch merlimau

Siti Hajar said...

kiree~ok..operasi mencari butik telah bermula..hehe
azie~oo..x pe2..saya just nak g survey2 dulu..cm2 juga karenah mak andam ni..hmmm

farhanna said...

thanks hajar 4 ur info... nk tnya .. butik wiwin kt mne ye?

Siti Hajar said...

farhanna~ni alamat dia..No.27, tingkat 2, Jalan Laksamana, 75000 Melaka..akak tu kate, nak dtg call dulu sebab takut dia x de..ni no hp 019-6591253 email:avivadiva_win@yahoo.com

Fiqah said...
This comment has been removed by the author.
Fiqah said...
This comment has been removed by the author.
ErriNa said...

hai hajar... nmpknya bertambah la org melaka.. after this blh kongsi2 info.. dan blh juga g survey sm2 kat melaka nnti..saya juga mengidamkan purple weeding..

cik na said...

salam hajar..
bg sy, mentari tu xleh berunding..
sume kena ikot apa yg ada..
sy igt nak tnye k wiwin jgk..
lg satu nak tnye, ZNT tu kat mane ye?
ada x contact no nya..tq..

suzie said...

znt kt area bertam.masuk smpang ke bertam blah knan...rumah kdai hjung skali...contact no : 012 7190949 (cik aisya)...sy pn x g lg kdi die...

Anonymous said...

salam hajar n sume,for hajar,tq coz siarkan pakej kami...:)hope hajar dpt contact saya nanti.
aaa...kat znt skrg ada wat promotion taw sempena ulang tahun yg ke 20,mcm2 ada,katering,tempahan baju,langsir,kek,perabot,jurugambar,facial,spa,dan lain2 lg..ckp jew,insyaallah kami akan usaha utk memenuhi permintaan sume..yang penting pelanggan kami sume happy..satu malaysia kami pergi,insyaallah ada rezeki oversea pulak,so jgnlah lpskan peluang ni..znt merupakan makeup artis untuk konsert hotfm bigjam 09(jb)n konsert jelajah 11 era(melaka)n mcm2 lg,nk tahu nanti contactlah saya.k.ehmm,alhamdulillah tahun ni genaplah usia znt yg ke 20thn,byk pengalaman n dugaan dlm bidang ni,semuanya saya anggap sbg cabaran krn saya percaya stp perkara yg berlaku ada hikmahnya..anyways tq kpd semua yg setia menyokong znt!!!love u all,thanks oncemore hajar..kpd yg berminat utk berurusan dgn saya blh hubungi di talian 013-4643586/019-6593310.(miss aiesya)
*EXCELLENT NO WORRIES. :)

atiQah adNan said...

hai siti hajar~
waa.. bestnye belog ni share banyak ttg butik kawen di melake.. saya hanya tahu dua saje.. mentari kreatif n astana cintai hee~
btw thanks sangat sudi share k.. cuma nak tanye.. cintahati butik tu dekat mane ea..? ^__^

Anonymous said...

Hai Hajar,
Thanx sbb share maklumat bguna nie dgn public.. coz sye pon sdg sevey2 butik perkahwinan di area mka utk mjlis akn dtg.. Thanx a lot..

Ayna @ Dya said...

thanks for the info :)
i pon tgh survey andaman around melaka..sbb dh lama check through google, but mostly boutique kat mka ni xda website, tu yg susah..dhla i xde di melaka skrang..huhu thanks for sharing :) ade ape2 info nanti bgtau la lg ok? lg satu, ada tau x mana2 videographer di melaka?

Anonymous said...

Salam...
So, Hajar.. last choice utk andam u pilih yg mne akhirnye..?

Fizah said...

salam..
syukur jumpa blog ni..
mmg tgh mencari mak andam area melaka sbb akan buat majlis dirmh kakak dimelaka..
sblm ni ada search kat internet, tp tak brape nak jumpa since pemilik blog da bg info ni..
mekasih bebanyak yek..

Anonymous said...

salam kenal,

saya ina,sy tgh survey2 andaman di melaka, bole ker cik siti bg no. tel @ alamat kak wiwin. sy nk cuba suvey.bole cik siti hubungi sy kt ina@apiit.edu.my, 019-6184979.

miss aiesya znt said...

slm semua...miss aiesya here from znt melaka...ok kpd semua pembaca blog ini,you all leh search www.zntmelaka.wordpress.com or add i kat facebook aisya zulaikha has tuah..ada contoh2 gambar yg lain,tp kalo nk tgk yg lg gempak2 kenelah dtg butik n lihat sendiri,baru suprisess..k.tq..muahhhh...ni no i 0134643586..dont wory...dtg dulu..semua nya blh dirunding..ada bayaran ansuran lagi 0 interest.k

Siti Hajar said...

saya jawab juga komen2 disini wlupun dah lama..x perasan sbnrnya ada org komen..hehe

Ayna @ Dya~cuba tanya sweetmoments..diaorg ada wat videographer

Anonymous2~saya amik dgn kak wiwin

ina~ni no phone akak tu,
o19-659 1253
avivadiva_win@yahoo.com

~sharing is caring~

eja said...

kat melaka ney x byk pilihan y btl2 menarik..tp klw nk y btl2 murah n puas ht,g kat butik la'glamz kt lorong pandan..butik 2 mmg kck ck8,tp memuaskan..akk 2 mmg ley b'unding..dy pny mkeup pwn,cntek banget..