Wednesday, July 22, 2009

~Update..Persiapan Kawen~

Sudah seminggu x update blog..x tau nak tulis ape..persiapan kawen?haha..satu apa pun x buat lagi..benda yg paling penting-kursus kawen pun x g lagi..sekarang ni nak tgu bulan 8..kenapa bulan 8?tgu my fiancee alik melaka utk berbincang soal tarikh kawen..skang dah ada tarikh cume belum confirm antara kedua belah family..YA ALLAH, semoga tarikh yg kami pilih tiada halangan pada hari tersebut..bulan 8 juga dapat tahu sama ada tunang dapat pindah ke melaka ataupun terpaksa tunggu lebih lama..cuma sekarang ni dah aim nak amik photographer n mak andam dgn sape..

Photographer memang minat dgn apis photo*dari gambalawa.com*..dulu masa jadi pa my sis, pernah berjumpa dgn apis ni n saya berkenan sgt dgn gambarnye sebab lawa..:) tapi my sis x amik dia, amik dari sweetmoment*din mamantaro*..kenapa saya x nak amik sweetmoment?sebab saje nak pelbagaikan photographer..saya pernah ckp kat akak saya 'Ngah, nant hajar kawen nak amik apis photo lah'..saya dah survey photographer ni dah lame, dari sebelum tunang lagi..lagi satu apis photo ni ada pakej semua-nikah+bersanding+bertandang+outdoor- jadi saya x payah nak cari2 lagi photographer masa bertandang..:)

Mak andam pulak..yg ni dah survey lama, cuma x pernah pergi ke butik diaorg lagi..yg saya pernah pergi ialah ke Jestina Bridal sebab akak saya amik dgn dia..maklumla jadi pa, mengikut je kemana akak saya pergi*sebab masa ni x de keje..jadi peneman setia*..Tapi saya berkenan betul dengan mentari kreatif sebab mcm moden skit n pelamin pun mcm lawa..cuma takut x de bajet..yela klu lawa2 ni, mest harga pun lawa kan..pernah survey delima andaman *sms je* tanya harga sume..ok, memang murah..x silap rm1200..tambah rm400(utk majlis bertandang)..n klu guna fresh flower kat pelamin, harga up lagi la..tapi cam jauh juga-kat jasin n pelamin dia ada yg saya x berapa berkenan skitla..skit je tau..hehe..jadi yg mak andam ni saya akan survey waktu PAMERAN PENGANTIN DI MELAKA MALL nant..harap2 mentari kreatif ada disana, senang nak tanya pakej..

Videographer perlu ke?x payah la kot..sedar skit hajar oii..hang tu x banyak duit..hoho..

Baju nikah?haa..x tau la bila nak beli baju nikah. Nak tunggu bulan 12, sempat ke tukang jahit tu nak wat?lagi satu, saya nak baju kain chiffon..satin putih dengan chiffon<--betul ke ejaan ni?..n chiffon nak ada manik2 warne purple..takat yg pernah survey, x pernah jumpa lagi..ada ke?

Khemah-mak abah yg uruskan..cuma x taula pakai catering ataupun masak..abah masih belum decide lagi..

Hiasan bilik..hmm..DIY sahaja..hanya perlu beli cadar n langsir utk match kan dgn tema..

Kad Kawen pun akan DIY juga tapi x taula boleh buat ke tidak..*kes nak jimat bajet*

Hantaran x beli lagi, tunggu sale bulan 12 baru beli..n hantaran akan DIY juga sebab seronot tgk blogger2 lain buat sendiri dan hasilnya sgt cantik..:)

Buat masa ni, itujela kot..cume yg penting n kena cepat ialah booking tarikh kawen+mak andam+photographer..dasyatkan taman saya ni..tarikh kawen pun kena booking cepat sebab taman aku ni besar sgt2..jadi x boleh dalam satu hari tu terlalu byk sgt org kawen..x larat imam oii dan lagi satu jalan x boleh block..kang ada yg mengamuk sebab x boleh masuk rumah..ngee~

Disini aku sajikan saya sajikan beberapa keping gambar time akak saya kawen~13.12.2008~










3 comment:

Fiqah said...

cian,,xder orang komen ye.....
let i gives my pendapat to you....
mybe your sister is cute than you....
hahahahh......
just joking

:)

Sarinah said...

gambar kawin kakak ko cantik, knp xamik photographer y dia guna tu jer?

ezan said...

nice blog. dapat kad kahwin berkualiti di blog saya.
-kad kahwin
-customize sticky album